Jadłospis

 
   
 
Poniedziałek 14.04.2025
 śniadanie:kawa z mlekiem, kiełbaski śląskie na gorąco, bułki kukurydziane z masłem, papryką i kiszonym ogórkiem
II śniadanie: banan
obiad: zupa marchewkowo ziemniaczana z zacierką, 
kluski z sera białego, sos truskawkowy, kompot malinowo jabłkowy
podwieczorek: jogurt naturalny z sosem borówkowym, biszkopty
 
Wtorek 15.04.2025 
śniadanie: kakao, chleb razowy na miodzie z masłem, serkiem kozim , szczypiorek, rzodkiewka
II sniad. melon
obiad: zupa z soczewicy z grzankami
łazanki z mięsem i kapustą
sok jabłkowy 100%
podwieczorek: ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem
 
Środa 16. 04.2025 
śniadanie wielkanocne, weka pszenna,  szynka, jaja, chrzan, 
pomidor, szczypiorek-stół szwedzki, kawa z ml.
II śniadanie: mandarynka
obiad: krupnik z jarzynami
ryba miruna w cieście naleśnikowym, 
kapusta duszona z marchewką,kompot porzeczkowy
podwiecvzorek: babki świąteczne, kakao
 
Czwartek 17.04.2025 
śniadanie: kawa z mlekiem, chleb z masłem, pasta z sera białego i łososia, koperek, pomidor koktajlowy
II śniad: gruszka
obiad: zupa wielowarzywna z makaronem
kotlet de volaille, ziemniaki, sałata lodowa ze śmietaną i rzodkiewką,
kompot wieloowocowy kakao
podieczoerek: ciastka wielozbożowejabłko
 
Piątek 18.04.2025WIELKI PIĄTEK
Poniedziałek 2104.2025 PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY
                                                        
Wtorek 22.04.2025
 śniadanie: kakao, chleb pszenny, serek łaciaty w różnych smakach,ogórek kiszony
II śniadanie: jabłko
obiad: zupa kalafiorowa z ryżem
gulasz drobiowy, kasza bulgur, kapusta
czerwona z kukurydzą i jabłkiem,kompot truskawkowy 
podwieczorek: sok pomarańczowy 100%, weka z serem białym i miodem
 
Środa 23.04.2025
śniadanie: kawa z mlekiem, bułka wrocławska z masłem, kiełbasą krakowską, papryka, ogórek kisz.
II śniadanie: banan
obiad: zupa ziemniaczana zabielana
pierogi z serem białym, sałatka owocowa, kompot wiśniowy
podwieczorek: ciasto ucierane 
z owocami, kakao

Czwartek24.04.2025
śniadanie: zupa mleczna z płatkami orkiszowymi, kanapki 
z masłem, serem białym i borówkami amerykańskimi
II śniadanie: melon
obiad: zupa pomidorowa z makaronem
karczek pieczony  sosie własnym, 
ziemniaki, surówka z ogórków kiszonych z jabłkiem i marchewką,
kompot wieloowocowy
podwieczorek: sok marchewkowo jabłkowy
chrupki kukurydziane, chipsy jabłkowe,
 
Piątek 25.04.2025 
śniadanie: kawa z mlekiem, chleb 
wieloziarnisty z masłem, pastą z jajka i avocado, pomidor, ogórek, rzodkiewka
II śniadanie: gruszka
obiad: barszcz czerwony zabielany z ziemniakami,
makaron z łososiem, sosem śmietanowym, szpinakiem świeżym
kompot śliwkowy
podwieczorek: kanapki wiosennez masłem, hummusem, 
pomidorem, ogórkiem, sałatą, kiełkami, rzodkiewką,
kakao